Pas & Visum
Dansker skal være i besiddelse af et maskinlæsbart pas for visumfri indrejse i USA. Danske pas udstedt efter den 1. marts 1997 er alle maskinlæsbare. De amerikanske myndigheder stiller nu krav om, at pas udstedt efter den 26. oktober 2006 skal være biometriske. Efter den 1. august 2006 vil alle nyudstedte danske pas være biometriske, men der kan fortsat indrejses på pas udstedt efter 1. marts 1997 indtil udløb. Bemærk at det efter 1. januar 2007 er borgerservice i din kommune som udsteder pas.

Visumfri i op til 90 dage. Læs nærmere herom på den amerikanske ambassades hjemmeside: www.usembassy.dk og politiets hjemmeside: www.politi.dk

Håndbagage
6. november 2006 er nye regler for håndbagage trådt kræft. Mængden af væske som må medbringes i håndbagagen på fly rejser, er begrænset og gælder for alle flypassager som rejser fra EU-lufthavne. Du kan læse mere her om på Statens Lufthavnsvæsens hjemmeside: www.slv.dk

Bagage
Husk at tjekke flyselskabets regler for hvor meget bagage pr. person, det er tilladt at medbringe når du skal ud at flyv.

Kreditkort
Kreditkort kan bruges næsten overalt i USA, det er derfor en god idé at medbringe et gyldigt internationalt kreditkort når du rejser til USA. Rejser du rundt i USA skal alle hoteller af sikkerhedsmæssige årsag bruge en kopi af kreditkortet. Banker veksler kun penge hvis du er oprettet som kunde. Der findes ATM automater overalt i USA.

Rabatter, discounts og kupontilbud i USA
Du kan med fordel benytte dig af de mange gratis rabat- og kuponhæfter som findes overalt i stativerne på hoteller, tankstation og restauranter. Der er penge at spare, alt du skal bruge er lidt tålmodighed og en saks.. Mange amerikanere er vilde med disse hæfter.

Kørekort
Dansk kørekort kan bruges i USA, men da det kun er på dansk kan det være en fordel at få udstedt et internationalt kørekort, men ikke et krav. Være opmærksom på at et internationalt kørekort kun er gyldigt i ét år fra udstedelsesdagen.

Strøm
I USA har de kun 110 volt vekselstrøm i kontakterne og specielle stik. Husk derfor at få en adapter med, der passer til de amerikanske stikkontakter.

Rejsetidspunkt
Rejser til Florida kan fortages hele året rundt på grunde af det tropiske klima som er Florida. Den amerikanske højsæson i Florida ligger dog fra januar til april.
For temperatur i Orlando se under “Orlando”

Påklædning
Amerikanerne har normalt en høj tolerancetærskel, men det ses helst ikke at kvinder er topløse på strandene.

Alkohol
Det er ikke tilladt for personer under 21 år at købe øl og spiritus. Desuden er det ikke tilladt at drikke alkohol på offentlige steder, foruden hvor det bliver serveret, og det er ikke tilladt at have alkohol i bilens kabine. Alkohol i bilen skal ligge i bagagerummet.

Drikkepenge
I Danmark er det ikke kutyme at give drikke penge på restauranter eller til taxien, men da lønninger i USA er meget lav, er drikkepenge en del af lønnen. Det forventes derfor, at man giver ca. 15-20 % i drikkepenge på restauranter, 10 % i taxier og bagagehjælpe i lufthavnen.
Være opmærksom på at skat/moms ikke er medregnet i en vares pris. I Orlando er skat/moms ca. 6.5% af vares pris.

Rejseforsikring
Dit gule sygesikringskort gælder ikke i USA. Sørge derfor for at have en gyldig rejseforsikring inden ud rejser til USA.

Er uheldet ude?
Kommer du galt af sted i USA skal du ringe 911 for at komme i kontakt med politiet, ambulance og brandbil.

Mobil
For at kunne bruge sin mobiltelefon i USA skal den understøtte tribane systemet. Hvilket de fleste nyere mobiltelefoner også gør i dag. Du vil jævnligt opleve, at der ingen mobil dækning er i USA, især uden for de store byområder og i nationalparkerne.

Målestok
I USA benyttes der andre måleforhold end vi er bekendt med i Danmark.

Temperaturer bliver målt i fahrenheit. For at omregne fahrenheit til celsius trækkes 32 fra og divideres med 1,8. En cirka tommelfingerregel er 30 F = 0 C, 50 F = 10 C, 70 F= 20 C, 90 F= 30 C.

Vægt:
ounces (oz) = 28,35 gram
pounds (lb) = 453,6 gram eller 12 oz

Længder
Inches = 2,54 cm
Feet = 30,48 cm eller 12 inches Yards = 91,44 cm eller 3 feet
Miles = 1,61 km. (Afstandene på vejene måles i miles)

Rummål
pint = 0,473 liter quart = 0,946 liter
gallon = 3,785 liter.
(Benzin måles i gallons)

 

Comments are closed.